Kajfeš: Pula nije uspavana, već zatočena ljepotica

0
Zrinko Kajfeš
Zrinko Kajfeš

Pula je zatočena ljepotica, a ne usnula ljepotica, smatra predsjednik pulskog HDZ-a Zrinko Kajfeš za razliku od Peđe Grbina koji je prilikom objave svoje kandidature, za pulskog gradonačelnika izjavio da je Pula uspavana ljepotica.

„Puli je potrebno zajedništvo, potrebni su joj kvalitetni i izvedivi projekti i to je ono na čemu se mora temeljiti razvoj Pule i na čemu ćemo mi inzistirati“, rekao je Kajfeš koji smatra da su građani siti svađa, prepucavanja i nadmudrivanja između pojedinaca, interesnih skupina i ponajviše između stranaka.

Napomenuo je kako je u Puli previše započetih, a nikad ostvarenih projekata poput Brijuni Rivijere, nove bolnice, gradnje bazena... „Neki političari vole prodavati građanima priče za malu djecu i u tim pričama uljepšavaju stvarnost“, izjavio je Kajfeš.


Kajfeš: Pula je talac politike koju zajedno vode IDS i SDP

„Pula je ljepotica, ali ne uspavana. Pula je zatočena ljepotica koja je već osam godina talac politike koju zajedno vode IDS i SDP. Oni se već osam godina iživljavaju nad Pulom. Mi ne želimo sudjelovati u njihovom sukobu koji pomalo sliči na incestualni odnosi čiji je rezultat silni megalomanski projekti nikad završeni. Te su njihove vizije zapravo obmane“, smatra Kajfeš.

Odnos IDS-a i SDP-a Kajfeša podsjeća na priču o ljepotici i zvijeri. „Neka oni sami odluče tko je više, a tko manje kriv za neželjeno dijete nastalo u tom odnosu“, rekao je i zaključio kako građani ispaštaju zbog njihove neuspješne politike te će na izborima pokazati kako ipak znaju razlučiti stvarnost od pukih priča.

Boris Miletić
Boris Miletić

Miletić o izjavi Grbina: Suradnja između IDS-a i SDP-a u Gradu Puli proteklih osam godina bila je bazirana na strateškim projektima

I pulski gradonačelnik upitan je da komentira Grbinovu izjavu kako je Pula „uspavana ljepotica“ i da joj ne trebaju megalomanski projekti već nešto ostvarivo. „Pula je sigurno lijep grad. Radi se puno unatoč krizi, rješavamo problem kanalizacije, plinofikaciju, imamo novi dječji vrtić, tako da u Puli itekako radimo i drago mi je što smo u proteklih osam godina s SDP-om dijelili dobre i loše odluke“, rekao je Miletić.

„Suradnja između IDS-a i SDP-a u Gradu Puli proteklih osam godina bila je bazirana na strateškim projektima. Izgradnja nove škole na Velom Vrhu, proširenje zaobilaznice, izgradnja kanalizacijskog sustava, nova plinofikacija Pule, izgradnja novog dječjeg vrtića u Šijani, uređenje pulske Rive, neki su od njih. Prema tome, upravo je to bila okosnica suradnje te sam uvjeren kako ćemo i ubuduće oko tih strateških pitanja imati konsenzus neovisno o njegovoj kandidaturi“, izjavio je komentirajući odnos dviju stranaka.

Dodao je i kako je političko pravo SDP-a da kandidira svog kandidata. „Međutim, ovo o čemu sam ja govorio naprosto nema veze s politikom, već s boljom Pulom i boljem standardu građana“, kazao je Miletić na kraju. (Tekst i foto Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa