Fleginih godinu dana u bruxellesu

'Nakon 12 sati u parlamentu nisam ni za što osim za krevet'

3
Valter Flego
Valter Flego

Deveti saziv Europskog parlamenta uskoro završava svoju prvu godinu mandata. Od 705 zastupnika među predstavnicima europskih zemalja članica nalazi se i istarski zastupnik Valter Flego, piše Jutarnji.

- Protekla je godina za mene bila sve samo ne uobičajena. S mjesta župana Istarske županije otišao sam u Europski parlament. Pa iako sam u 6 godina na mjestu istarskog župana itekako navikao na užurbani tempo, početnih je mjesec dana bilo poprilično stresno. EU bubble fraza je koja se nerijetko čuje na hodnicima Parlamenta, a odnosi se upravo na dio Brisela gdje se nalaze europske institucije – Parlament, Komisija, Vijeće. Vrlo brzo sam se uvjerio u istinitost tog europskog balona. Naime, nakon u prosjeku 12 sati provedenih u Parlamentu, niza sastanaka, koordinacija i razgovora, koji znaju potrajati još satima nakon što sunce zađe, uglavnom nisam ni za što osim za pravac – hotelska soba – i krevet. Za večeru u centru grada, poznatu belgijsku pivu ili šetnju briselskim ulicama vrlo rijetko imam  vremena i volje, pa tako i nakon godinu dana života ovdje nisam istražio grad kako spada, priča Flego te dodaje da je „uz promjenu radnog mjesta, dakako najveća promjena bila zamijeniti mirni mali Buzet za veliki i bučni Brisel, gdje svi nekud žure“.

Istarski je zastupnik u skladu sa svojim obrazovanjem – studij strojarstva te poslijediplomski studij menadžmenta – i svojim interesima, izabrao i fokus svoga rada u Parlamentu. Ključne teme kojima se bavi su digitalizacija i umjetna inteligencije, održivi turizam, ekologija te jačanje prepoznatljivosti organske proizvodnje i zaštita lokalnih proizvođača, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa