Poreč priprema plan za mlade

0

Grad Poreč u procesu je izrade Lokalnog programa za mlade Grada Poreča za razdoblje od 2021. do 2025. godine (u daljnjem tekstu: LPM Poreč-Parenzo 2021-2025). Riječ je o strateškom dokumentu namijenjenom mladima, a koji će za cilj imati poboljšanje kvalitete života mladih u Gradu Poreču-Parenzo. LPM Poreč-Parenzo 2021-2025 temeljni je okvir partnerskog djelovanja svih relevantnih dionika koji mogu utjecati na razvoj potencijala mladih u Poreču. Objedinjavat će sve potencijale, potrebe, probleme i mogućnosti mladih i za mlade koje su dostupne ili će biti dostupne u lokalnoj zajednici. Ovaj će strateški dokument sadržavati sveobuhvatan strukturni pristup izgradnji uvjeta za kvalitetan razvoj mladih – prioritete, mjere i aktivnosti u svim područjima djelovanja koja su obuhvaćena Nacionalnim programom za mlade:

- Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje
- Zapošljavanje i poduzetništvo
-  Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice
- Socijalna uključenost
- Zdravlje i sport
- Mladi u ruralnim područjima
- Kultura
- Rad s mladima
- Mladi u europskom i globalnom okruženju Prvi korak izrade LPM Grada Poreča-Parenzo 2021-2025 pregled je zakonske regulative, Europske, Nacionalne i Regionalne strategije te Lokalne strategije, te prethodnog Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo.

Isto tako, mapirat će se svi dionici koji utječu ili mogu utjecati na razvoj mogućnosti mladih i za mlade; institucije, razna tijela, ustanove, udruge, pojedinci, a sve s ciljem sveobuhvatnog pregleda, stvaranja otvorenih i dostupnih podataka svima. No, isto tako popisat će se i zapisati sve ono dosadašnje provedeno i planirano te nastala odstupanja, problematike u provedbi i sl. U suradnji s dionicima, posebno mladima, provest će se detaljno i strukturirano mapiranje svih potreba, problema, mogućnosti, potencijala i prijedloga. Temeljem svih prikupljenih podataka, ideja, mogućnosti i potreba izradit će se Operativni plan provedbe Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo za razdoblje od 2021. do 2025. Cijeli proces izrade LPM Grada Poreča-Parenzo 2021-2025 vodit će i provoditi Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a finalni dokument predstavit će se javnosti u travnju sljedeće godine. Pozivaju se svi zainteresirani dionici koji imaju prijedloge, znanja, ideje da se jave i uključe u aktivnosti koje će se u narednom periodu održavati. Kontakt e mail je lpmporec@gmail.com i na webu www.porec.hr.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA