Aleksandra Mandić: 'Imam potrebu javno se ispričati'

0
Aleksandra Mandić
Aleksandra Mandić

"Obzirom na to da je osoba s kojom sam dogovorila suradnju u posljednji trenutak odustala bez objašnjenja imam se potrebu javno ispričati svima s kojima sam dogovarala, dogovorila suradnju, kao i onima koji su s oduševljenjem i bezrezervnom podrškom dočekali moju želju i ulazak u politiku. Imala sam druge ponude, koje sam usput odbila, ne zato jer su bile manje vrijedne, već iz početničke pogreške", napisala je pulska aktivistica Aleksandra Mandić u emailu našem portalu.

"No, što je tu je. Iz silne želje da održim svoje obećanje povezala sam se s Akcijom mladih i Bojanom Kurelićem. Iako svjestan da će njihova podrška meni, pomaknuti njihove cjelokupne planove, održali su sastanak na kojem je odlučeno da me neće podržati na način da izađu na izbore sa svojom listom na kojoj bi ja bila nezavisni kandidat.

U tom trenutku sam shvatila da se oko njih stvara jedna zdrava i dugoročna priča u kojoj se pojavljuje Alternativa 101, građanska platforma s jasnom vizijom - misijom i ciljem. Vizijom da se konačno na jednom mjestu okupe ljudi koji žele mijenjati stvari doslovno od najmanje jedinice lokalne samouprave, uključivanjem svih građana u političke procese, informiranjem istih i razvijanjem kulture dijaloga kakav nije viđen u dosadašnjim političkim opcijama. Ono što me posebno dojmilo je činjenica da sam konačno vidjela demokratski proces s jasnim protokolima djelovanja, gdje se uvažavaju sva mišljenja, a nakon razgovora koji vodi konačnoj odluci, poštuje se volja većine. Alternativa 101 krenula je na ozbiljan put i drago mi je da ću biti dio toga i pokušati konstruktivno s drugim ljudima te procese prenijeti i u našu Istru. Posebno se veselim radu s mladim ljudima koji će biti osnova nove platforme.", napisala je Mandić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa