Završava se širenje i asfaltiranje ceste Fuškulin Jasenovica

0

Ovih se dana privode kraju radovi na pripremi za asfaltiranje nešto više od kilometar duljine lokalne prometnice koja spaja naselja Fuškulin i Jasenovicu do skretanja za naselje Čuši, a riječ je većem zahvatu u sklopu kojeg je postavljena i sva potrebna infrastruktura. Tako je u sklopu radova izrađen kolektor otpadnih voda s pripadajućim tlačnim vodom za odvodnju otpadnih voda naselja Jasenovica koji se spaja na planirani sustav pročišćavanja otpadnih voda naselja Fuškulin. Osim toga, u trup prometnice ugrađena je i nova vodovodna instalacija u dužini od 1.120 metara između Stancije Litari i skretanja za naselje Čuši, a na dionici dužine 80 metara izmještena je i telekomunikacijska instalacija.

Nakon što su završeni navedeni radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije započete su i radnje na prometnici odnosno, proširenju iste, koja će u konačnici imati širinu od 5,20 metara i dužinu 1.120 metara. Investitori na projektu su Istarski vodovod Buzet i Odvodnja Poreč, a Grad Poreč sudjeluje u troškovima proširenja prometnice temeljem sporazuma s Županijskom upravom za ceste Istarske županije.

Izvođač radova je poduzeće Iskop iz Svetog Petra u šumi. Primjer je to zajedničke koordinacije svih dionika u zahvatu, koji omogućava bolje i temeljitije izvođenje radova, bez potrebe za naknadnim intervencijama, koja će se nastojati prakticirati i ubuduće. Početak asfaltiranja planiran je za kraj ovog tjedna, a završetak radova koncem idućeg tjedna, te će u to vrijeme prometnica biti zatvorena za promet, a sudionici se mole za oprez i poštivanje privremene prometne signalizacije.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA