Nova filatelistička izložba u Klubu umirovljenika Galija u Poreču

0
Posjetitelji mogu razgledati izložbu do 8. veljače.
Posjetitelji mogu razgledati izložbu do 8. veljače.

Nastavljaju se aktivnosti porečkih filatelista. Kontinuitet kvalitetnih izložaka maraka iz cijeloga svijeta sa prigodnim tematikama bila su obilježja u 2012. godini. U ovoj godini taj će se kontinuitet nastaviti na opće zadovoljstvo posjetilaca izložbe. Klub Galija je tako dobio jednu od stalnijih izložbenih postavki. U Galiji na Trgu Joakima Rakovca u Poreču, Filatelističko društvo "Poreč" postavilo je filatelističku izložbu s "domaćom" tematikom: sve marke izdane u Hrvatskoj u zadnje tri godine.

Iako su se ove marke mogle vidjeti na pismima, posebnost ove izložbe je što su izloženi cijeli prodajni arčići, do 10 maraka, koji uglavnom sadrže i prigodan privjesak. Privjesak ne sadrži novčanu vrijednost pa nema svrhe lijepiti ga na pisma, ali za filateliste ima veliko značenje jer obogaćuje tematski izložak.

Tako je izložen i privjesak marke Ivice Kostelića, koji je povučen iz prodaje odmah nakon tiskanja (zbog izostavljanja reklame glavnog sponzora sa kape), pa predstavlja najveću rijetkost u novijoj hrvatskoj filateliji. Opis izloženih maraka je na hrvatskom i talijanskom jeziku. Autor izložbe od 44 lista je Marino Banko, a posjetitelji mogu razgledati izložbu do 8. veljače.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa