"Dijalog" Mirne Sišul i Elvisa Bertona u Puli

0
Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 11. siječnja u 20 sati
Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 11. siječnja u 20 sati

Nakon prvog zajedničkog predstavljanja u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u travnju prošle godine u sklopu ciklusa izložbi „Dijalog“ riječkog HDLU-a, riječka akademska slikarica Mirna Sišul i likovni umjetnik Elvis Berton iz Pazina nastavljaju „Dijalog“ izložbom u Galeriji Milotić u Puli.

Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva, a poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka. Mirna Sišul će izložiti slike pod nazivom „Glazba je...“ a Elvis Berton skulpture i objekte iz ciklusa „Bijeli čempresi“. Izložbu će u petak, 11. siječnja u 20 sati otvoriti povjesničarka umjetnosti Gordana Trajković.

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu  za  primijenjenu umjetnost  u Rijeci, a diplomirala na  Akademiji primijenjenih umjetnosti, također u  Rijeci. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama (Zavičajni muzej grada Rovinja, likovni fundus galerije Fonticus Grožnjan, Narodno sveučilište Trst...) Do sada je održala osamnaest samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom.  Članica je HDLU-a  Zagreba, Rijeke i Istre.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se od 1996. godine. Izlaže od 2000. godine na osamnaest samostalnih i više od četrdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain (Austrija), New York (SAD), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi i stvara u Pazinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa