O bella ciao! Svećenik u crkvi u Genovi pjeva partizansku pjesmu (video)

0
Don Andrea Gallo (Screenshot: Youtube)
Don Andrea Gallo (Screenshot: Youtube)

Vidjeti i čuti svećenika koji u crkvi na sav glas pjeva "O bella ciao", čuvenu partizansku pjesmu, čini se gotovo nezamislivim. Poznatu partizansku pjesmu, koju su otpjevali i KUD Idijoti, a nazivaju je i najljepšom revolucionarnom pjesmom svih vremena, na snimkama pjeva Don Andrea Gallo, talijanski katolički svećenik. Mašući crvenim pojasom, u jednoj crkvi u Italiji, točnije u Genovi, pjevao ju je, praćen horom oduševljenih vjernika koji su došli na misu.

Ovakav bi događaj u hrvatskoj Crkvi bio ravan skandalu i zasigurno bi pokrenuo potpisivanje nekoliko dekreta o premještaju svećenika, negodovanja i mahanje glava neprikosnovenih vjernika i dosljednih svećenika, koji sklapanjem dlanova, nagnutom glavom na desnu stranu i besprijekorno trajno strogim izrazom lica iskazuju svoju duhovnost.

I dok se na jednoj snimci, na kojoj Don Andrea Gallo pjeva "Bella ciao", nalazi zastava duginih boja, inače zastava LGBT pokreta, u Hrvatskoj se i dalje vodi žestoka bitka Crkve i Vlade oko spornog modula Kurikuluma zdravstvenog odgoja. Što na sve to reći nego "O partigiano, portami via,ché mi sento di morir!".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa