Veleposlanik i generalni konzul Italije u posjetu Umagu

0
U uredu gradonačelnika Umaga
U uredu gradonačelnika Umaga

Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco te generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini su 15. lipnja posjetili Grad Umag. U uredu gradonačelnika Vilija Bassanesea dočekali su ih gradonačelnik te njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić. Prilikom posjeta, Sacco i Bradanini upoznali su se s posebnostima, ali i poviješću, znamenitostima, kulturom i ekonomskim značajkama našega grada.

Gradonačelnik je gostima predstavio strateške razvojne projekte Umaga. Razgovaralo se i o gospodarskoj situaciji na lokalnoj i nacionalnoj razini, europskim fondovima te mogućnostima investiranja. Pierfrancesco Sacco istaknuo je kako smatra da Umag predstavlja uspješnu i razvijenu sredinu te je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Umaga i Italije, naglasivši pritom posebnu zahvalnost što se talijanska nacionalnost i kultura na području Umaga izrazito poštuje i gaji.

Na samom su kraju Veleposlaniku i konzulu uručeni Umaški statut - Statuto di Umago M. D. XXVIII te Monografija Grada Umaga, u znak sjećanja na današnji susret. Nakon Gradske uprave, gosti su se uputili u Zajednicu Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag gdje su ih srdačno dočekali predstavnici svih zajednica Talijana Umaštine te ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“ Ondina Šimičić i ravnatelj Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ Arden Sirotić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRIPREMAČ/ICA JEDNOSTAVNIH JELA

Do: 06.08.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

TERENSKI ANKETAR/ ANKETARKA

Do: 06.08.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

AUTOMEHANIČAR/AUTOMEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

HEKI, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEHANIČAR/MEHANIČARKA

Do: 07.08.2021.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA