Buzećanima stigao novi kotao za rakiju: 'Jako smo zadovoljni'

0
Mišel Sirotić s novim ručno rađenim destilacijskim kotlom
Mišel Sirotić s novim ručno rađenim destilacijskim kotlom

Buzetska destilerija Aura nedavno je dobila novi destilacijski kotao rađen po narudžbi u Njemačkoj specijalno za njihovu destileriju. Izradila ga je ponajbolja europska obiteljska tvrtka za male kotlove - Muller iz okolice Stuttgarta.

"Koštao je 92 tisuće eura a nakon uplate predujma od 30 posto čekali smo ga dvije godine. Ručno je rađen za nas od strane obitelji Muller koja već šest generacija radi kotlove. Dva puta su dolazili kod nas radi tog posla. Jako smo zadovoljni. Nije na plin ili vatru nego na struju i gotovo je nečujan. Ima i 'herbal basket' gdje se ubacuje svježe bilje radi arome", ispričao je Mišel Sirotić iz Destilerije Aura za naš portal.

Dodaje da su s novim kotlom dobili veću količinu proizvoda, brži proces i čišći destilat, koji stalno kruži pa je time i čišći. Ističe i da je radni proces puno jednostavniji. Na našu opasku da nas je kotao podsjetio na zavrzlamator prof. Baltazara ili neki stroj iz steampunk filma, Mišel se slatko nasmijao.

Tvrtka 'Aura proizvodi' bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta.Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili su se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda, koja mora biti onakva kakvu su mogle proizvesti samo bake u kućnoj radinosti bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka. (K.S.R., foto: Facebook, Aura.hr)

U prodajnom prostoru Aure

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa