Radovi na Štranjgi privode se kraju: U središtu kružnog toka bit će boća i bulin

0
Radovi na kružnom toku na Štranjgi se provode kraju
Radovi na kružnom toku na Štranjgi se provode kraju

Prometna reglulacija, kašnjenje autobusa koji djecu dovoze na nastavu, prometne gužve i loše stanje zaobilaznih pravaca, samo su neki od problema koji su se navodili na sjednicama pazinskog Gradskog vijeća u pitanjima vijećnika za vrijeme trajanja radova na kružnom toku na Štranjgi. Radovi na kružnom toku ovih dana privode se kraju. Sa završetkom radova nestat će sve polemike i nuspojave, a Pazin će dobiti novi i lijepo uređen kružni tok.

Investitor Hrvatske ceste u radove su uložile 4,5 milijuna kuna, a obuhvaćena je površina od 4.350 kvadratna metra. Izvoditelj građevinskih radova je GP Krk dok nadzor vrši tvrtka Učka konzalting iz Pazina. U dodatnu vrijednost radova koju financira Grad Pazin spada izvedbena dokumentacija, hortikulturalno uređenje s automatskim zalijevanjem što sveukupno povećava investiciju za oko 220 tisuća kuna uvećano za PDV.

Boća i bulin kao obilježje PEUB-a i pazinskog boćanja

Na površinu u središtu kružnog toka biti postavljene kamene skulpture boće i bulina, s namjerom da se na taj način još jednom obilježi značaj Prvenstva Europe u boćanju koje je u održano u Pazinu, u rujnu prošle godine. Uz kamenu skulpturu, temu boćanja pratit će i hortikulturalno uređenje središta kružnog toka.

Radovi na izgradnji započeli su 24. rujna 2012. godine, a ugovoreni rok završetka je 120 dana, odnosno krajem siječnja 2013. godine. Dakle, odbrojavaju se dani kada će, nakon gotovo četiri mjeseca, sve biti po starom, sve osim novog kružnog toka na Štranjgi. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Raskršće na Štranjgi prije početka radova...
Raskršće na Štranjgi prije početka radova...
..za vrijeme trajanja radova...
..za vrijeme trajanja radova...
...i pred završetkom radova.
...i pred završetkom radova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa