Autom naletio na vepra: Za nesreću kriv vepar

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na području Pule, 7. siječnja oko 4,35 sati, zabilježen je događaj naleta automobila na divljač. Naime, dok je 31-godišnjak iz Pule upravljao Peugeotom, požeških registracijskih oznaka kolnikom ceste Pula-Vodnjan u jednom trenutku su s desne strane na cestu istrčale tri divlje svinje pri čemu je jedna udarila u automobil. Uginulu divljač preuzeo je lovočuvar lovačkog društva  iz Pule, izvijestila je istarska policija.

Ako je do naleta došlo zbog kršenja propisa, odgovara vozač

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Također, upozoravaju se vozači da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa