Talijanka Škorina kandidatkinja za Istru i Rijeku: 'Mi volimo Hrvatsku'

0
Šetnja Korzom u Rijeci
Šetnja Korzom u Rijeci

Domovinski pokret i Miroslav Škoro u Rijeci su 8. lipnja predstavili dr. Carlu Kontu, nositeljicu liste Domovinskog pokreta u VIII. izbornoj jedinici te su prisutnim predstavnicima medija odgovarali na aktualna pitanja. Carla Konta riječka je povjesničarka, autorica, poslijedoktorandica na Odsjeku talijanistike Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesorica povijesti u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci. Magistrirala je i doktorirala suvremenu povijest na Sveučilištu u Trstu. Pripadnica je talijanske nacionalne manjine u Rijeci i svestrani poliglot te sretna supruga i majka četvero djece.

„Mi ovdje volimo Hrvatsku, pa i ja kao pripadnica talijanske nacionalne manjine želim poručiti ne samo to, nego i da imam ideju kako Hrvatsku promijeniti nabolje“, poručila je Konta. Miroslav Škoro naglasio je kako, unatoč tome što su Domovinski pokret neki proglasili autsajderom u VIII. izbornoj jedinici, i ovdje očekuje dobar rezultat koji će razbiti duopol HDZ - SDP kojem je na ovom području pridružen i IDS.

„Mađarski narod volim kao prijateljski narod, međutim odbacujem svaku pretenziju na hrvatski teritorij, uključujući i onu premijera Orbana, kao nešto što se neće dogoditi i tome odmah treba stati na kraj. To trebaju obaviti ministar vanjskih poslova i premijer, a ako neće oni, onda ću ja“, Miroslav Škoro odgovorio je na pitanje o najnovijim pretenzijama službene Mađarske na hrvatski teritorij i grad Rijeku.

Na pitanje o datumu izbora i izjavi predsjednika Milanovića kako neće izaći na izbore, Škoro je izjavio: „Predsjednik Milanović svojom je izjavom jako doprinio da dobar dio građana ne misli izaći na izbore, a tome je pomogla i odluka HDZ-a da izbore stavi u jedno vrlo nezgodno vrijeme. Sve su napravili da izlaznost bude mala jer smatraju da će tako velike stranke ostvariti prednost. Mi ćemo se s ljudima kao što je doktorica Konta potruditi da ljudi izađu na izbore. Moramo ih motivirati ih kako ne bismo imali još četiri izgubljene godine.“

„Domovinski pokret jedina je brana povratku SDP-u na vlast, a što se tiče bilo kakvog koaliranja u budućnosti, mi nećemo ići s onima među kojima sjedi Milorad Pupovac preko kojega Aleksandar Vučić upravlja Hrvatskom“, odgovorio je Škoro na optužbe HDZ-a da će dovesti SDP na vlast.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA