Pula: Sniženja ima, ali ne i kupaca (anketa)

0
Snjiženja idu i do 70 posto, ali kupaca nema
Snjiženja idu i do 70 posto, ali kupaca nema

Kao da je s blagdanskim šatorom koji je „nestao“ s pulske Portarate nestao i sav žamor, gungula, gužva i euforija koja je protekli mjesec vladala središtem grada. Očekivano, počela je svima dobro znana post blagdanska depresija koja se najbolje vidi po kupovini u buticima, bolje reći njezinu nedostatku.

Iako su počela sniženja i sve vrvi primamljivim natpisima „sniženja“, „sconti“, „saldi“, dućani su, kao i gradske ulice - puste. Prodavačice sramežljivo bježe od oka naše kamere i samo odmahuju rukom kao da od kupaca previše ni ne očekuju, dok tek rijetki kupac na kojeg smo naišli, sramežljivo skriva vrećice kao da je time što je na sniženju kupio pokoji komad odjeće počinio zloćin.

Kad bolje razmislite, nije. Ako ćemo pravo, možda bi bilo pametnije štedjeti za blagdane i manje trošiti na hranu i piće, ne pretjerivati kao što to mnogi tih dana čine, a potom si kupiti nešto odjeće kada se to najviše isplati, na sniženjima i to velikim, čak i do 70 posto. No građanima su džepovi očito prazni pa su onda pametno odlučili barem sada, kad već ne i prije, jednostavno - zatvoriti pipu i ne ulaziti u (još) dublje minuse. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa