The Sun: Glasna i dražesna Pula je prilično posebna

0
Outlook je zaslužan za dolazak brojnih Britanaca
Outlook je zaslužan za dolazak brojnih Britanaca

Na internetskoj stranici najtiražnijeg britanskog dnevnog lista The Sun u nedjelju je objavljen članak o Puli i festivalu Outlook novinarke Lauren Taylor. Članak naslova „Glasna i dražesna – Pula je prilično posebna“ donosi osvrt autorice na prošlogodišnje izdanje najpopularnijeg europskog festivala elektronske glazbe koji je u Pulu privukao čak 20 tisuća obožavatelja iz brojnih europskih i svjetskih zemalja. Najviše posjetitelja Outlooka dolazi upravo iz Velike Britanije, a u prošloj ih je godini bilo čak 15 tisuća, kojima se u zabavi među zidinama tvrđave Monte Christo pridružila i autorica.

Članak opisuje Pulu kao grad koji se može podičiti netaknutom prirodom, odličnim vinima i tradicijom ribarstva, a posebno se ističu povijesne znamenitosti poput Arene i ulice Sergijevaca. Festival Outlook opisan je kao događaj s odličnom atmosferom koju ni kiša nije uspjela pokvariti. Oduševljena viđenim u Puli i njezinoj okolici, autorica zaključuje kako se ovdje provodi i kvalitetno jede i pije te čitateljima poručuje da svoje voljene dovedu u čarobnu Pulu, ukoliko ih žele impresionirati.

Svoj komentar na članak dao je i gradonačelnik Pule Boris Miletić, iskazavši zadovoljstvo reakcijom gostiju i građana na prošlogodinje manifestacije u Puli: „Drago mi je što i mjesecima nakon špice sezone i velikih manifestacija, interes svjetskih medija za Pulu ne prestaje. Opredijelivši se za manifestacije i ohrabrujući organizatore kvalitetnih događanja da dođu u Pulu željeli smo osigurati  promidžbu našega grada na svjetskoj razini, a građanima dati priliku za povećanje prihoda od turističkih djelatnosti i na tom ćemo putu nastaviti i ubuduće.“

Zahvaljujući kvalitetnim sadržajima, festivalima Outlook i Dimensions te hokejaškom spektaklu u Areni, sve je veći interes za turističkim dolascima u Pulu, koja je prema broju online pretraživanja putovanja i destinacija putem Googlea za Hrvatsku na trećem mjestu, nakon Zagreba i Dubrovnika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa