robert Marušić:

'Do ploče buzetskih velikana dolazi se planinarenjem po smeću'

0

Kod pomoćnog ulaza u buzetsku Crkvu uznesenja Blažene Djevice Marije nalazi se spomen ploča buzetskim velikanima. Petar Flego bio je tajnik Biskupa Dobrile, Ivan Flego bio je župnik u Buzetu a Josip Flego župnik rođen u Štrpedu. Do njihove ploče ne može se doći, odnosno može ako se planinari preko smeća, ostataka dasaka i cementa obližnjeg gradilišta a na podestu prije ulaska u crkvu raste nepoznato samoniklo bilje, požalio nam se Buzećan Robert Marušić.

Sve se to događa u centru starog grada Grada Buzeta a kako su Buzećani kreativni ljudi, jedan od njih, Robert Marušić razmišlja o novom projektu - “Prvi festival samoniklog bilja grada Buzeta”.

"Održao bi se sredinom ljeta, a turisti, posjetitelji bi dodirom u neposrednom kontaktu s biljem, ciglom, kameljem i stijenama doživjeli bi nešto novo. Bršljan raste na stupovima javne rasvjete ali zato ima pogled na dolinu rijeke Mirne. Možda 'preživi' do Adventa na Sjeveru pa se može okititi. Velikani Buzeštine koje slavimo na pločama i spomenicima bi bili ponosni da nas vide”, izjavio je Marušić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa