normalizacija nakon korone

Zagrepčani se u svom bazenu mogu rekreirati, ali ne i Puljani

0
Gradski bazeni Pula
Gradski bazeni Pula

Prije godinu i pol dana uz veliki je interes javnosti otvoren pulski bazenski kompleks. Iako je od samog početka bio praćen žustrim političkim raspravama, toga dana ipak su se mnogi složili da je dobro i korisno što je Pula, kao najveći istarski grad, ipak dobila taj važan objekt. Ali onda je stiglo doba korone koja nam je svima zagorčala život i uskratila neka sitna zadovoljstva, pa je tako i bazen bio zatvoren.

Ipak, sada, kad je korona na zalasku, čini se da bazenska normalizacija, za razliku od ostalih djelatnosti, ide malo sporije. Naime, na stranicama Pula Sporta, koji upravlja bazenom objavljena je obavijest kako je on i dalje nedostupan za građane rekreativce.

„Zbog preporuka za održavanje treninga i natjecanja u zatvorenim dvoranskim prostorima i bazenima, u sljedećem razdoblju neće biti omogućene škole sportova za najmlađe uzraste kao ni korištenje bazenskog kompleksa za rekreativce. Svi korisnici koji su u vrijeme zatvaranja objekata imali valjanu mjesečnu ili godišnju kartu bit će kontaktirani za povrat novaca ili produljenje ulaza kod ponovnog otvaranja“, objavili su na stranicama Pula Sporta.

Zanimljivo da u Zagrebu, koji također ima bazen i brojne sportske objekte, nemaju problema s preporukama. Njihovi su bazeni otvoreni za sve, dakle i građane rekreativce.

„Svoja vrata za rekreativno plivanje u ponedjeljak, 18.05.2020., otvaraju i gradski bazeni - Sportski park Mladost, Bazenski kompleks Utrine, bazen Jelkovec i bazen Iver. Bazenski kompleks Svetice još neće otvoriti svoja vrata jer su u tijeku radovi na sanaciji štete nastale uslijed potresa, a s radom neće započeti ni Zimsko plivalište Mladost na kojem je u tijeku energetska obnova objekta“, objavili su iz Ustanove „Upravljanje sportskim objektima“, a koja upravlja i održava sportske objekte Grada Zagreba. Šteta što građani Pule nemaju iste mogućnosti kao Zagrepčani, iako im infrastruktura očito ne nedostaje, a na sreću nije bilo ni potresa. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa