nova pravila

Uskoro sva djeca mogu u vrtiće i školu, potvrda nije potrebna

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Od 25. svibnja svoj djeci omogućen je odlazak u vrtić kao i učenicima razredne nastave u osnovnim školama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. svibnja objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebvne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole. Omogućeno je uključivanje između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini. Kod većih skupina djece razmotrit će se mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine kao i mogućnost razdvajanja djece u dvije skupine.

U svim objektima važno je provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze, dovoljan fizički razmak, higijenu ruku i prostora te izbjegavati ulazak drugih osoba. Zbog kvalitetne organizacije rada u predškolskim ustanovama uz poštivanje propisanih preporuka, molimo roditelje/staratelje da ispune upitnik objavljen na web stranicama vrtića ili se jave putem e maila ravnateljici ustanove. Potvrde o zaposlenju i izjave roditelja u ovom trenutku nisu potrebne.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa