Ukinuta mostarina za Krk: 'Most je pao, idemo na tunel Učka'

0
Foto: HRT
Foto: HRT

Ukidanje naknade za prelazak preko Krčkog mosta od 15. lipnja dobra je vijest za sve posjetitelje Krka, osobito za stotine tisuća turista koji svake godine posjete taj kvarnerski otok. Gradonačelnik Krka Dario Vasilić jutros je u izjavi za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska izrazio nadu da naplatne kućice odlaze u prošlost, da će Krk biti otok s mostom koji ovo područje spaja, a ne razdvaja.

- Ovo donosi samo pozitivne stvari, potiče migracije, dolaske, transporte, stvara otvoreno, pravu sliku ove regije, pomaže u boljem izvansezonskom poslovanju svih naših trgovina i ugostiteljskih objekata, smanjuje marže i svi se bolje osjećaju kad dolaze u neku destinaciju, a da pritom ne moraju platiti cestarinu, mostarinu, ulaznicu, rekao je Vasilić, javlja HRT. Dodao je da je njegova stranka PGS pokretala ustavne tužbe, sporove, pisala otvorena pisma premijeru...

U Dobro jutro, Hrvatska HRT je razgovarao i s Franjom i Jasminom, riječkim bajkerima koji su prije nekoliko mjeseci u znak prosvjeda mostarinu platili u lipama. - Ovaj je sad most pao, a idemo dalje na tunel. Nije u redu da se naš tunel Učka i dalje plaća, rekao je Franjo, javlja HRT gdje pogledajte video.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA