davor šverko nije dobio vezove:

'Moje barke svrstali su pod neevidentirane, a uredno plaćam račune'

0
Davor Šverko
Davor Šverko

Da će nakon objavljivanja Liste prioriteta za korištenje vezova u Luci Trget biti nezadovoljnika, moglo se očekivati, ali Davor Šverko, obrtnik iz Labina koji se bavi iznajmljivanjem plovila, ističe se već po tome što je svoje nezadovoljstvo objavio na Facebooku. Prema tom postu te iz našeg telefonskog razgovora s njim proizlazi da to što se ne nalazi među prvih 126 dobitnika veza na Trgetu tumači kao osvetu Lučke uprave Rabac za prijavu Ministarstvu pomorstva zbog navodnih nepravilnosti u njenom radu.

Prijava je uslijedila nakon što je na natječaju početkom godine ostao bez vezova u Rapcu gdje obavlja svoju djelatnost. O njegovom nezadovoljstvu radom Lučke uprave pisali smo još prije dva mjeseca u članku „Problemi s vezovima: Šverko nezadovoljan Lučkom upravom“.

O natječaju na Trgetu kaže: „Mojih osam barki na Trgetu svrstali su pod „Neevidentirana plovila“,a imam ih dvanaest godina, uredno plaćam račune i uz to su mi srušili su dva mostića, pa sam ih morao izvući na obalu. Zbog toga što ih smatraju neevidentiranima otpada mogućnost  da mi u drugoj fazi bude dodijeljen neki od preostalih 160 vezova.“

Vezove na mostićima je naslijedio, a od 1985. godine živi u Labinu. Dakle, cijeli život živi na Labinštini, ali Lučka uprava raspolaže samo s mjestom prebivališta Labin od 1995. godine, zbog čega na natječajima gubi bodove.

„Donio sam u Lučku upravu školske svjedodžbe i druge dokumente kojima dokazujem da cijelo vrijeme živim u Labinu, ali oni to ne prihvaćaju“, kaže Šverko i uz to priča zanimljivost u natječaju za vezove u Rapcu: „Šesnaesti veljače provjeravao sam kod Lučke uprave imam li plaćene sve račune, da zbog toga ne bih ispao iz natječaja. Odgovorili su mi da imam sve plaćeno, ali već  u dva sata popodne pojavio se neplaćeni račun.“ "Čekam odgovore od ravnateljice. Ali ne odgovara na emailove", kaže Šverko. (R. S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa