Panični Slovenac bježi od žene: Pustite me u Istru, dosta mi je

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Naselje Barbariga polako se počelo puniti Slovencima, koji su počeli dolaziti u svoje apartmane. Iako još prilično prazna, prve turiste zatekli smo u čišćenju dvorišta i okoliša. Bračni par Škafer, Jožef (63) i Daria (62), iz Celja su stigli u petak. Kažu kako ih na granici nitko nije ništa previše pitao. Na parkiralištu ispred njihova apartmana parkirano je još nekoliko automobila sa slovenskim registracijama. - Zadnji put smo bili ovdje u veljači, kad se još moglo. Kupili smo apartman prije tri godine, ali i inače ljetujemo u Barbarigi godinama, pa smo odlučili kupiti nešto svoje - govore simpatični Slovenci, piše 24sata.

U mirovini su, a u Hrvatskoj borave šest mjeseci. Barbariga je za njih mali raj. - Jako smo sretni što smo došli jer obožavamo ovo mjesto. Ovo mjesto vam je Slovenija i Zagreb u malom, i svi se poštujemo. U Hrvatsku smo došli preko Portoroža, a na granici nije bilo problema. Onaj Slovenac na carini je samo mahnuo da prođemo, a na hrvatskoj granici su nas pitali kamo idemo i tražili prometnu dozvolu i to je to - govore. U obližnjem ugostiteljskom objektu na terasi je bilo tek nekoliko gostiju, a djelatnici “oboružani” zaštitnim maskama i rukavicama sretni su kad vide gosta. Nadaju se da će se sve vratiti “u normalu”.

Dvoje slovenskih državljana koje smo zatekli u blizini ugostiteljskog objekta kažu da su na granici ipak čekali, i to nekoliko sati. - Ušao sam u Hrvatsku nakon gotovo pet sati čekanja na granici. Policajac me, gledajući dokumente, pitao gdje mi je supruga, pa sam mu odgovorio da sam s njom bio zatvoren dva mjeseca u stanu zbog korona virusa i da sam se za vikend došao malo odmoriti u svom objektu u Barbarigi. Nasmijao se i pustio me - odao nam je slovenski državljanin, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa