Cetinski odgovara dr. Rimcu: 'Moja pitanja za doktora'

7
Dr. Milan Rimac i Tony Cetinski (foto: Arhiva/Facebook)
Dr. Milan Rimac i Tony Cetinski (foto: Arhiva/Facebook)

Nakon što je naš kolumnist, pedijatar dr. Milan Rimac, u svojoj kolumni prozvao Tonya Cetinskog zbog njegovih stavova o cijepljenju, popularni pjevač odgovorio mu je na svom Facebook profilu:    

„Hvala dragi doktore na vašem iskazu. Imam par pitanja za vas, obzirom da ste od struke, a ja nisam. Kakav je točan naziv cjepiva koje trebam/o primiti? Unutar koje životne dobi se pristupa tom cijepljenju? Koji je detaljan sastav ovog cjepiva po svim sastojcima? Koji od ovih pojedinačnih sastava imaju negativno djelovanje po ljudski organizam i kakvo? Da li neki od sastojaka može biti smrtonosan i koji?

Koliki je postotak smrtnosti među populacijom koja je cijepljena? Koliko je cjepivo pouzdano i čime temeljite svoj odgovor? Postoje li o tome istraživanja i koja? Koliki je postotak onih koji se nisu cijepili, a oboljeli su od ove/ovih bolesti? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a oboljeli su od neke bolesti? Kojih?

Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su zadobili dijagnozu poremećaja iz autističnog spektra? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su zadobili dijagnozu ADHD-a? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su oboljeli su od alergija? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su oboljeli su od astme? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su zadobili motoričke poremećaje?

Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su oboljeli su od karcinoma? Koliki je postotak onih koji su se cijepili, a nakon toga su zadobili neke druge zdravstvene probleme? Koje su nuspojave ovog cjepiva? Kolika je učinkovitost cjepiva i čime temeljite svoj odgovor? Koliki postotak cijepljenih je testitran da li je usitinu razvio imunitet na bolest protiv koje je osoba cijepljena? Po kojem istraživanju temeljite svoj odgovor?

Koliki je postotak cijepljenih obolio od bolesti protiv koje je cijepljen? Po kojem istraživanju temeljite svoj odgovor? Sadrži li cjepivo pileći embrij, odnosno kokošji embrij ili nešto drugo srodno tome? Sadrži li cjepivo ljudske stanice? Koje, u kojoj mjeri, koji organ ili cijeli fetus? Tko je proizvođač ovog cjepiva? Tko je dobavljač ovog cjepiva? Koji je serijski broj cjepiva? Do kada cjepivo koje bi trebali primiti ima valjanost za uporabu?", napisao je Cetinski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa