Medulin nabavlja sedam multimedijalnih info punktova

0

U sklopu projekta ORKA – Održivi razvoj značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag, Općina Medulin je kao projektni partner provela postupak nabave multimedijalnih info punktova te je sa zajednicom ponuditelja DISPLAY vizualni info-sustavi Varaždin  i ANT Application of New Technologies iz Turčina zaključen ugovor u vrijednosti 488.800,00 kn bez PDV-a odnosno 611.000,00 kn s uključenim PDV-om.

Projektom je predviđena nabava 7 multimedijalnih info punktova koji će tijekom mjeseca lipnja ove godine biti postavljeni po naseljima općine Medulin, i to dva u Medulinu (placa i riva), te po jedan u Pomeru, Banjolama, Premanturi, Pješčanoj Uvali i Vinkuranu. Multimedijalnii info punktovi će imati edukacijsko-interpretacijsku svrhu te će pružati informacije posjetiteljima o samom području Kamenjaka, primarno s ciljem prezentacije prirodne baštine i sadržaja na području Kamenjaka. Info punktovi će služiti kao priprema posjetiteljima za posjet Kamenjaku i planiranje aktivnosti, a postoji i mogućnost nadogradnje sustava sa dodatnim sadržajima od interesa za posjetitelje i lokalno stanovništvo.

Projekt ORKA uključuje niz aktivnosti koje će nositelju projekta Javnoj ustanovi Kamenjak olakšati upravljanje i praćenje posjetitelja s ciljem održavanja i promicanja zaštite prirodnih vrijednosti područja značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag.

Ukupna vrijednost projekta ORKA iznosi 10.016.857,23 kuna. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta iznose 6.273.479,94 kuna od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj projektu dodijeljeno 4.391.435,95 kuna bespovratnih sredstva odnosno 69,99 % ukupnih prihvatljivih troškova. Preostali iznos prihvatljivih troškova sufinanciran je sredstvima Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u iznosu od 1.129.226,39 kuna dok su sredstva u iznosu od 752.817,60 kuna vlastito sufinanciranje prijavitelja i partnera projekta.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa