Članovi Nadzornog odbora Istarskog vodovoda odrekli se naknada

0
Laboratorij Istarskog vodovoda
Laboratorij Istarskog vodovoda

Na telefonskoj sjednici održanoj 27. ožujka članovi Nadzornog odbora Istarskog vodovoda Buzet donijeli su zaključak kojim se odriču prava na isplatu mjesečne naknade za rad u vrijeme krizne situacije izazvane koronavirusom. Potvrdio na je to predsjednik Nadzornog odbora Ivan Begić iz Rovinja.  

„Ujedno su svi članovi potpisali pismenu izjavu kojim se odričemo prava na mjesečnu naknadu i to smo dostavili financijskoj službi Vodovoda“, kaže Begić.

Uz njega Nadzorni odbor čine Damir Sirotić i Drago Maršić iz Buzeta, Emil Soldatić iz Motovuna, Katarina Nemet iz Novigrada, Tamara Žgrablić Širol iz Cerovlja i Alfredo Mendiković iz Poreča. Prema statutu Istarskog vodovoda naknada iznosi 35 posto prosječne plaće u tvrtki prethodnog mjeseca za članove, a 50 posto predsjednika. Prosječan iznos je oko 2.300 kuna. Naknade za ožujak obračunate na temelju plaće za veljaču isplaćene su.

Moguće je da su se članovi Nadzornog odbora odrekli naknade do kraja mandata. Naime, on im istječe 30. lipnja. Nakon toga Skupština Istarskog vodovoda imenovat će novi Nadzorni odbor prema važećem ključu: pet članova predstavnika gradova i općina osnivača, jedan predstavnik Istarske županije i jedan predstavnik radnika Istarskog vodovoda. (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa