Grad Labin napravio aplikaciju za izdavanje propusnica

0
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina

Grad Labin je vrlo spremno reagirao na Odluku nacionalnog stožera o zabrani napuštanja  mjesta prebivališta. U roku od 24 sata napravljena je on line aplikacija koju su besplatno izradile tvrtke Protech Automation Rijeka d.o.o. i Informa d.o.o Labin, na čemu im se gradonačelnik Valter Glavičić zahvalio u ime Grada Labina.

„Na taj način građani 24 sata dnevno ispunjavaju zahtjeve, i cijeli proces izdavanja ide puno brže nego putem klasične elektroničke pošte. Iznimno, za one koje su manje vični digitalijama, otvoren je šalter od 8 do 16 sati, uz poštivanje svih preventivnih mjera“, pojasnio nam je Glavičić

Rekao nam je da je od ponedjeljka do danas zaprimljeno oko 1200 zahtjeva, a do sada ih je obrađeno preko 800. Radi se u dvije smjene, a većinom su zahtjevi za skrb djece ili starijih.

Vjerujem da smo svi svjesni da u ovom trenutku zahtjevi za kupovinom hrane ili goriva na području drugih općina ili gradova ne mogu biti odobreni. Sve to imamo na području našeg grada. Cilj ovih mjera je upravo da ih poštujemo i da  radimo sve da ne dovodimo sami sebe i sve oko nas u rizik od širenja virusa. Još jednom pozivam sve da ostanu doma i poštuju upute stožera“, rekao nam je gradonačelnik Valter Glavičić. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa