Gradonačelnik Novigrada kažnjen zbog kršenja mjere samoizolacije

0
Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Da i nadalje postoje ljudi koji nikako da shvate ozbiljnost naložene im samoizolacije zbog opasnosti od širenja koronavirusa potvrđuje i primjer novigradskog gradonačelnika Antea Milosa (IDS) koji je u četvrtak ‘zaradio’ novčanu kaznu od 8000 kuna. Naime, sanitarni inspektori su novigradskom gradonačelniku izdali prekršajni nalog, kako doznajemo, zbog kršenja naloženih mu mjera samoizolacije od strane epidemiologa. Gradonačelnik Milos je, prema dostupnim informacijama, bio jedan od 200-tinjak do sada identificiranih sudionika na nedavnom pogrebu oca poznatog istarskog vinara Morena Coronice, među kojima ima zaraženih koronavirusom. Sam gradonačelnik Milos je još 11. ožujka zbog koronavirusa apelirao na građane da budu savjesni i odgovorni, kako jedni prema drugima, tako i prema sebi samima, piše 24sata

“Drage i poštovane sugrađanke i sugrađani, svi zajedno svjedoci smo aktualnih globalnih zbivanja, koja nažalost nisu zaobišla ni našu zemlju, ni našu županiju. Riječ je o velikom izazovu za cijelu međunarodnu zajednicu, ali i za svaku pojedinu sredinu, za svakog od nas osobno. Zajednički nam je cilj usporiti širenje koronavirusa, pri čemu svatko od nas može u toj borbi dati svoj osobni doprinos. Prije svega to možemo učiniti odgovornim ponašanjem, prihvaćanjem pravila i preporuka struke i nadležnih tijela, te suradnjom na svim razinama. Proteklih dana nadležne institucije u našoj zemlji i našoj županiji bile su prisiljene donijeti neke važne odluke koje zadiru u naš svakodnevni život, ali koje su neminovne u toj odlučnoj borbi protiv širenja bolesti i virusa koji je uzrokuje. Slijedom toga, određene odluke i preporuke donesene su i na razini našega grada... Pozivam stoga i ovim putem sve svoje sugrađanke i sugrađane, sve goste i prijatelje našega grada, da budu savjesni i odgovorni, kako jedni prema drugima, tako i prema sebi samima”- apelirao je Milos na sugrađane. Na upit o kršenju samoizolacije 

Milos kaže kako smatra da nije prekršio odredbe. Smatra kako je imao pravo napustiti stan nakratko, sukladno uputama Vlade na internetskim stranicama koronavirus.hr, gdje piše da se u slučaju nužde može izaći.

- Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim u trajanju od 10 minuta i u cilju sprečavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije. Izašao sam u papučama i pidžami i osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. U tih 10 minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru. Temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica je postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog na koji ću u roku od 15 dana napisati pismenu žalbu. Moja samoizolacija trajala je samo tri dana od četvrtka do subote. Događaj je bio u četvrtak  ujutro, a služeni poziv HZJZ, kojim su uzeli moje podatke i dali detaljne upute bio je isti dan u popodnevnim satima. Smatram da su sve službe profesionalno odradile svoj posao. Od jučer sam nastavio normalno sa svim aktivnostima pošto nisam imao nikakve simptome bolesti. Zahvaljujem na razumijevanju jer smatram da nisam napravio ništa loše u ovoj situaciji – pojasnio je za 24sata gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Kažnjavanjem novigradskog gradonačelnika sanitarni inspektori su pokazali da nikome neće praštati te da će striktno provoditi naložene mjere nadzora u poštivanju naloženih mjera samoizolacije.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA