Ne zaboravite 'Ausweise' jer vas na izlazu iz grada očekuje 'Halt'

0
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Halt! Ausweise! Noć, ponedjeljak, 23. ožujak 2020. Da Vam je netko rekao na dočeku Nove 2020. godine da ćete za tri mjeseca imati ograničeno kretanje, nećete se više rukovati, zagrliti, da ćete i sami odobravati ostanak doma sebe i svojih sugrađana, da ćete u svoj omiljeni šoping centar odlaziti maskirani, i po njemu trčati za zalihama toalet papira i kvasca, rekli bi takav scenarij kada dobije u ruke, Veljko Bulajić “pocepa” i baci u smeće. Sigurno bi izjavio: “Tko bi to gledao? Nije realno, onako životno, partizanski. To smo već šezdesetih i sedamdesetih prodali narodu kroz “Otpisane”, “Povratak Otpisanih”, “Valter brani Sarajevo” i “Nepokoreni grad”.

Ali, više iz Labina bez propusnice ne možete za Pulu, iz Umaga za Buje i Poreča za Pazin. Zagrebom oprezno hodate da Vam se nešto ne uruši na glavu, a u Istri da Vas vide na ulici bez maske proglašavaju Vas neodgovornom osobom.

Istrijani su zaključani u svojim domovima, čitaju i slušaju lokalne vijesti, gledaju nacionalnu televiziju. Prle i Tihi su tako nekada slušali “Slobodnu Europu”. To je Istra danas. Da! I ako negdje morate, ne zaboravite “Ausweise” jer Vas na izlazu iz grada očekuje “Halt Stop”! Za Vaše i naše dobro. Ostani doma. I to će proći. (D.D./Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa