Izdavanje Propusnica zbog pružanja skrbi djeci ili starijim osobama

0
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Sukladno  Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je od nadležnog stožera civilne zaštite zatražiti propusnicu.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Istarske županije nadležni su za izdavanje propusnica te će na na stranicama gradova i općina objaviti obrazac zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.

Uvažavajući preporuke pozivamo građane da ukoliko je moguće Propusnice, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.

U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih Stožera molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Stožeru civilne zaštite Istarske županije na e-mail: info.stozer@istra-istria.hr.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A STAKLAR/ICA

Do: 17.01.2021.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/KA

Do: 18.01.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA