istranin u frankfurtu:

'U Njemačkoj ne možeš kupovati koliko hoćeš i stvarati zalihe'

0
Šefik Miskić u svom uredu u Frankfurtu
Šefik Miskić u svom uredu u Frankfurtu

„Istrani, budite doma, prije će ovo proći; bit će vremena za kavu i druženje!“, poručio je iz Njemačke Šefik Miskić iz Rapca, koji u Frankfurtu vodi građevinsko poduzeće.

Javio nam se iz Triera, gradića uz granicu s Luksemburgom, dvjestotinjak kilometara od Frankfurta.

„Na snazi su najstrože mjere zabrane kretanja, smijemo se kretati samo radi posla, ali pitam se koliko će to još trajati. Došao sam obići svoje ljude koji ovdje rade. Smješteni su u pansionu koji je za njih otvoren jer su radnici, ali inače je zatvoren jer ugostiteljski objekti ne rade. Iz kuća i stanova se smije izlaziti samo u trgovinu i to najviše po dvije osobe pod uvjetom da su iz iste obitelji. I koliko vidim, ljudi se toga zaista pridržavaju, drže razmak, nose maske i rukavice. A i kazne su velike, može se dobiti i kaznu zatvora“, saznali smo od njega.

Njemačka je uvela zabranu rada svega što nije nužno za život tjedan dana kasnije od nas, ali je odmah i ograničila količinu robe koja se može kupiti u trgovini u jednom navratu.

„Ne možeš kupiti deset kilograma brašna, nego dva; ne možeš uzeti deset paketa vode, nego jedan. Zna se koliko kome treba, nema razloga za stvaranje zaliha jer robe neće nestati. To je napravljeno zato da oni koji su nam sada najpotrebniji, medicinari, policajci i slično na bi nakon radnog vremena naišli na prazne police“, objasnio nam je. Na kraju je još jednom poručio: „Budite doma, strpite se, ovo nije zafrkancija!“ (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa