U samoizolaciji svakog dana hodam sedam kilometara

6
Nenad Čakić
Nenad Čakić

Danas mi je šesti dan samoizolacije, koja mi je propisana kada sam se vratio iz Sjedinjenih Američkih Država. Točno sam na polovici 'kazne', a završilo mi je i najkritičnije razdoblje potencijalne inkubacije s obzirom na to da se u većini slučajeva simptomi pojavljuju nakon pet do sedam dana od mogućeg kontakta s virusom. No, i dalje sam oprezan, kao što sam bio oprezan i tijekom putovanja po SAD-u, te po povratku na zračnim lukama u Amsterdamu i Beču.

Samoizolaciju shvaćam vrlo ozbiljno, ali sam sve učinio da si je olakšam. Svoj posao, srećom, mogu raditi i od kuće, a organizirao sam si i treniranje i hodanje. Osobni trener mi je na mail poslao plan vježbi koje mogu raditi u sobi, a s obzirom na to da imam veliki vrt ispred kuće, uspješno sam si nadomjestio i hodanje i trčanje.

Napravio sam si, u stilu Gipsa Kostelića, stazu između redova cvijeća i povrća, nekih 150 metara udaljenosti i počeo trčati i hodati u krug, pet tisuća koraka ujutro i isto toliko poslije podne, što je nekih sedam kilometara dnevno.

U svakoj 'smjeni' napravim oko 30-35 krugova i to je za sada, bez konkurencije, najdosadnije hodanje u mom životu. Dosadnije i od gledanja Nascara, najdosadnije auto utrke na svijetu na kojoj se automobili čitavo vrijeme vrte u krug na stazi dugačkoj samo dva kilometra.

Prvog dana susjedi su me sigurno gledali u čudu, a oni zločestiji vjerojatno su otišli guglati naputke Stožera da vide kršim li možda pravila o samoizolaciji.

Hvalospjevi za pridržavanje pravila samoizolacije?

Prije neki dan nazvao me susjed iz drugog kraja ulice, pomorac koji se vratio doma pa je također u samoizolaciji, a stalno se čujem i s prijateljima s kojima sam bio u Americi i svi smo tome pristupili vrlo ozbiljno.

Zato su mi bili smiješni panegirici koji su se preko društvenih mreža slali jednom oboljelom od korone čija je supruga preko Facebooka poručila da je njezin suprug odmah po dolasku iz Italije otišao u samoizolaciju i da s nikim nije bio u kontaktu. Njezina objava je razumljiva i pohvalna jer je htjela umiriti svoje sugrađane, ali to što su ostali građani potom od njega počeli praviti heroja ipak mi je bilo malo pretjerano. Pa što je trebao raditi ako je već dobio rješenje o samoizolaciji? To je kao da hvalimo vozača automobila što je izbjegao prometnu nesreću jer se pridržavao vožnje desnim prometnim trakom. (Nenad Čakić)

Rad od kuće

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA