Općina Medulin donijela mjere protiv koronavirusa

2
Dezinfekcija autobusnih čekaonica u općini Medulin
Dezinfekcija autobusnih čekaonica u općini Medulin

U cilju sprečavanja širenja korona virusa COVID – 19 Općina Medulin je 20. ožujka donijela Mjere štednje i opreza u Općini Medulin sa Zaključkom načelnika, Mjere za rasterećenje gospodarstvenika, aktivirala je kontakt broj civilnog stožera Općine Medulin za sve mještane i obavila dezinfekciju autobusnih čekaonica, cesta i frekventnih mjesta.

Mjere štednje i opreza Općine Medulin

Načelnik Općine Medulin Goran Buić donio je Zaključak o mjerama štednje i opreza Općine Medulin, koji se i na sve proračunske korisnike, trgovačka društva i ustanove u vlasništvu Općine Medulin.

Obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju uzrokovanu korona virusom COVID-19 očekuje se smanjenje prihoda Proračuna Općine Medulin za 2020. godinu, te se u cilju uravnoteženja proračuna nalaže štednja u poslovanju, te obustava preuzimanja novih obaveza koje nisu nužne za redovito osnovno poslovanje izuzev poslova koji su već u tijeku i za koje je preuzeta ugovorna obaveza.

Mjere za rasterećenje gospodarstvenika

Obzirom na trenutačnu situaciju epidemije uzrokovane korona virusom COVID-19, Općinski načelnik Općine Medulin uputit će Općinskom vijeću prijedlog izmjena općinskih odluka kako bi se osigurala pomoć gospodarstvenicima na području Općine Medulin koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u odlukama Županijskog stožera civilne zaštite, te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju rasterećenja gospodarstvenika, očuvanja radnih mjesta i rješavanja problema nelikvidnosti.

Uz mjere pomoći utvrđene na razini Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenicima na području Općine Medulin omogućilo bi se oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, oslobađanje od plaćanja poreza na potrošnju, te oslobađanje od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za vrijeme trajanja ograničenja rada, a ovisno o daljnjem razvoju i trajanju epidemije razmotrit će se i druge mjere pomoći gospodarstvenicima.

Aktiviran kontakt broj civilnog stožera za sve mještane

Općina je aktivirala kontakt broj civilnog stožera Općine Medulin koji vam je dostupan svaki dan od 8 do 20 sati za sve upite i nejasnoće vezane uz mjere i preporuke za sprečavanje širenja korona virusa u Općini Medulin. Broj telefona: 099/ 267-5692.

„Budimo odgovorni, ostanimo u svojim kućama i zajedno ćemo spriječiti širenje korona virusa“, poručuju iz Općine. 

Sve novosti, Odluke i preporuke na snazi mogu se naći na mrežnoj stranici Općine, na linku: http://medulin.hr/kontakti-osnovne-informacije-koronavirusu-covid-19/

Dezinficirane autobusne čekaonice, ceste i frekventna mjesta

Sve autobusne čekaonice na području Općine Medulin dezinficirane su tijekom dana, a u cilju redovitih mjera higijenske zaštite ove radnje ponavljati će se redovito.

Također, djelatnici poduzeća Albanež d.o.o. za javnu odvodnju dezinficijensom su prali punktove gdje je veća frekvencija prolaska stanovnika pojedinih općinskih naselja i to: Premantura (oko Turnja), Pomer (kod bunara, ispred uprave Albaneža d.o.o.), Medulin (riva), Banjole (kod marketa i u Portiću), Pješćana uvala (kod restorana Škuža) te u Vinkuranu (ispred malog marketa). Ujutro 2. ožujka i u narednih dana nastaviti će se čišćenje i dezinficiranje u općini Medulin.

U Općini Medulin podsjećaju da je iznimno važno paziti na sve preporuke i mjere higijenske zaštite, a mještane pozivaju da i sami odgovorno pristupe vlastitoj zaštiti držeći se sljedećih preporuka:

 - Redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola
- Kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije odbacite u koš za otpad te operite ruke
- Izbjegavajte dodirivanje lica, usta i očiju
- Izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašslj i/ili kratak dah
- Izbjegavajte rukovanje i održavajte razmak barem 1,5 m kod razgovora
- Provjetravajte prostorije
- Izbjegavajte veće grupe ljudi – više od 5 osoba

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

FASADER/KA - ŽBUKER/ICA

Do: 14.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PEKARSKIH PROIZVODA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

REFERENT/REFERENTICA PRODAJE

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA OBJEKTA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA