općina raša

Mole se roditelji da ne dopuštaju djeci okupljanja na igralištima

0

Unatoč preporukama nadležnih o izbjegavanju društvenih okupljanja, u jeku širenja bolesti COVID-19, uzrokovane koronavirusom, zabilježeno je okupljanje djece i mladih na dječjim i sportskim igralištima na području općine Raša.

Zbog takve jučerašnje situacije na centralnom igralištu u Raši, Općina je bila prisiljena preventivno isključiti javnu rasvjetu na igralištima.

Općina Raša i ovim putem apelira na roditelje da upozore svoju djecu da se suzdrže od okupljanja i korištenja igrališta radi sprječavanja širenja virusa i izbjegavanja teških posljedica.

„Ovo je situacija koja zahtijeva veliku osobnu disciplinu i promjenu načina ponašanja. Budimo zajedno odgovorni, reagirajmo preventivno i spriječimo neželjene posljedice. Moramo se pridržavati preporuka i izdanih mjera kriznih stožera. Također, upućujem još jednom molbu starijima da ne izlaze iz kuća i onima u samoizolaciju da budu savjesni i disciplinirani“, kaže općinska načelnica Raše Glorija Paliska i poručuje: „I ovo će proći, kao što prođe sve loše u životu. Do tada trebamo biti strpljivi, brinuti o sebi, svojim najbližima i društvu u cjelini!“

Podsjetimo, od danas su je snazi i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite koje propisuje zabranu društvenih okupljanja i stroge mjere socijalnog distanciranja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa