Preminuli ugostitelj imao koronavirus, no ne zna se je li to uzrok smrti

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Čovjek koji je preminuo u Istri bo je pozitivan na koronavirus, ali stručnjaci smatraju da to nije razlog njegove smrti, saznaje HRT. U Hrvatskoj je 99 osoba zaraženih koronavirusom. Od jučer je tako 12 novih osoba zaraženo, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

Na email naše redakcije stiglo je priopćenje županijskog vijećnika i vijećnika u GV Umaga Damira Grunbauma i županijske vijećnice i vijećnice u Gradskom vijeću Pule Gordane Čakić, u ime stranke u osnivanju Barijera. Prenosimo ga u nastavku: "Obraćamo se medijima jer smatramo da moramo iskazati naše razočaranje neshvatljivim propustom cijelog sustava civilne zaštite povodom smrti našeg dragog sugrađanina Nina Kernjusa. Nevjerojatno je da je bilo potrebno više od 48 sati  hitnoj pomoći, epidemiologu, liječnicima, kriznom stožeru da pruže odgovarajuću, u ovom slučaju hitnu liječničku pomoć Ninu Kernjusu. Od samog su početka svi uključeni znali da simptomi na koje je ukazivala obitelj upućuju na simptome zaraze koronavirusom tj Covidom-19!

Upitajmo se, da li je to, zapravo, glavni razlog zakašnjele intervencije? Da li bi Nino ostao živ da se nije aktivirao ovaj  novi, ali očito tromi i neefikasni sustav zaštite od epidemije koronavirusom? U Istarskoj županiji je u stijedu prema službenim izvorima bilo 6 oboljelih od koronavirusa koji se liječe. Prema riječima članova Stožera civilne zaštite  istarske županije spremni smo zbrinuti višestruko veći broj oboljelih. Međutim sustav je neshvatljivo i neoprostivo zakazao već kod sedmog potencijalnog pacijenta koji je to, nažalost, platio svojim životom!

Bili smo u početku zadivljeni brzinom reakcije Stožera i pravovremenim poduzimanjem svih preventivnih mjera radi zaštite naših građana. Bili smo zadivljeni rječitošću i pokazanom stručnošću Stožera u komunikaciji sa medijima. Sad smo razočarani jer se pokazalo da zapravo nisu spremni da se suoče sa koronavirusom. Ne tražimo ostavku od Stožera jer bi to bilo nerazumno u ovom osjetljivom i teškom trenutku. Tražimo da hitno preuzmu kontrolu nad cijelim sustavom i aktiviraju ga tako da se ne događaju kobne greške. U njihovim su rukama naši životi! Neka priču pred kamerama zamijene akcijom i organiziranjem svih karika u lancu borbe protiv koronavirusa. Imamo od koga naučiti kako djelovati, ne činimo iste greške kao i naši susjedi!", napisali su Damir Grunbaum i Gordana Čakić za Barijeru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa