prihvaćen zahtjev istarske županije

Od petka nema nastave u istarskim školama

0
U Banski dvorima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministara oko koronavirusa (foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)
U Banski dvorima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministara oko koronavirusa (foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)

Andrej Plenković je na izvanrednom sastanku objavio da od petka u Istri neće biti nastave. Objavljeno je to nakon dvosatnog izvanrednog sastanka u Vladi, javlja 24sata.

- Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva koja se odnosi na Istarsku županiju, danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije kao i želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županija, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji, rekao je Plenković, te dodao:

"Sutra će škole biti otvorene, neka u njih dođu zaposlenici kako bi se pripremio plan. Ministarstvo je uputilo ravnateljima mjere za postupanje. Mi smo u posljednjih nekoliko dana u fazi priprema online nastave koja može biti supstitut normalnoj nastavi. S ciljem da se nastavi obrazovni ciklus od ponedjeljka, uz online nastavu radi se dogovor s HRT-om gdje bi putem trećeg programa bilo korišteno emitiranje programa kojim bi se supstituirala nastava. U Istri neće biti od petka nastave, a sve ostalo će ravnatelji obavještavati roditelje i djecu. Sutrašnji dan je tranzicijski dan kako bi se pripremile odgovarajuće mjere." javio je 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa