ograničava se rad sa strankama

Grad Umag obratio se Umažanima zbog situacije s koronavirusom

0
Pročelnik Slaviša Šmalc i gradonačelnik Vili Bassanese
Pročelnik Slaviša Šmalc i gradonačelnik Vili Bassanese

Radi prevencije širenja koronavirusa (COVID 19), 10. ožujka je na sastanku Stožera civilne zaštite Istarske županije odlučeno da sve jedinice lokalne samouprave do 14. travnja 2020. godine suspendiraju sva javna kulturna i sportska događanja, bez obzira na razinu organiziranosti. Tim povodom Grad Umag je donio slijedeće konkretne mjere:

1. Na području grada Umaga do daljnjega se odgađaju sva okupljanja po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kao i druga događanja, uključujući i kino projekcije, kazališne predstave i kulturne priredbe.

2. Sve ustanove u vlasništvu Grada Umaga do daljnjega neće organizirati rad sa strankama. Slijedom navedenog, od navedenog datuma za javnost neće biti otvorena Gradska knjižnica Umag, Pučko otvoreno učilište Umag te Muzej grada Umaga.

3. Dom za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag već 10-ak dana ne omogućava posjete korisnicima.

4. Gradska uprava Grada Umaga od srijede, 11. ožujka o.g. do daljnjega ograničava rad sa strankama, a kontakt će biti moguć isključivom putem pošte, telefona ili e-maila.

5. Preporuka je svim bolesnicima i korisnicima usluga Doma zdravlja te ostalih zdravstvenih ustanova, da se drže uputa i sigurnosnih mjera.

6. Prijedlog Stožera je ujedno da se privremeno suspendiraju škole, vrtići i sveučilišta. Stoga je Stožer sukladno navedenome, danas uputio zahtjev nadležnom Ministarstvu te Predsjedniku Vlade RH, da se na državnoj razini donese odluka o zatvaranju svih odgojno-obrazovnih institucija na području Istarske županije. Stoga, po tom pitanju, očekujemo službeni odgovor.

"Obzirom na činjenicu da je Grad Umag najzapadniji grad u Republici Hrvatskoj te jedini grad koji graniči s Italijom (iako na moru), zbog svog položaja sigurno je u poziciji veće ugroženosti u odnosu na ostale gradove. Iako to ne mora biti presudno ni otežavajuća okolnost, ipak je dovoljno upozoravajuća da poduzmemo sve moguće sigurnosne mjere. U Umagu nema slučajeva zaraza kornonavirusom, stoga nema mjesta panici, ni psihozi, no ovim se preventivnim mjerama želi spriječiti najgori scenarij te osigurati što veća razinabzdravstvene zaštite naših građana. U navedenom nam treba podrška svakog građanina grada Umaga, stoga molimo suradnju i maksimalnu razinu odgovornosti prema vlastitom zdravlju i
zdravlju zajednice u globalu.", poručili su iz Grada Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa