Mladi znanstvenici u Medulinu će predavati o robotici

0

Istraživačka skupina za umjetnu inteligenciju i robotiku Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ("RiTeh AI and Robotics Group") objavila je znanstveni članak vezan za optimizaciju pomorskih turističkih ruta u Medulinskom zaljevu. Istraživanje je provedeno u suradnji s profesorom Kazuhirom Ohkura, Ph.D., voditeljem laboratorija na sveučilištu u Hirošimi, Japan.

Autori članka su: Sandi Baressi Šegota, mag. ing. comp.,  Ivan Lorencin, mag. ing. el., prof. Kazuhiro Ohkura, Ph.D i prof. dr. sc. Zlatan Car, dipl. ing. (predstojnik zavoda za automatiku i elektroniku Tehničkog fakulteta sveučilišta u Rijeci i voditelj istraživačke skupine za umjetnu inteligenciju i robotiku). Cilj istraživanja je bilo povezivanje turizma, kao najvažnije gospodarske grane naše općine, i umjetne inteligencije koja se sve više integrira u razne djelatnosti.

Mladi znanstvenici održat će 11. ožujka s početkom u 19 sati u Medulinskom 3MC-u  predavanje vezano za umjetnu inteligenciju i robotiku. Tijekom predavanja znanstvenici će dati kratki uvod u aktivnosti i područje istraživanja istraživačke jedinice "RiTeh AI and Robotics Group" od strane prof. Zlatana Cara, nakon čega će predstaviti osnovne koncepte  danas široko korištenih tehnika umjetne inteligencije poput strojnog učenja i evolucijskog računarstva.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA