Priopćenje Grada Pule nakon potvrde koronavirusa u Istri

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Nakon što je 9. ožujka u pulskoj Općoj bolnici potvrđen prvi slučaj korona virusa kod oboljele osobe iz Labina, na snazi ostaju mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, priopćili su iz Grada Pule. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus 2019-nCov u stalnoj je koordinaciji s Nacionalnim stožerom koji je referentni centar za izdavanje mjera vezanih uz kontrolu i sprječavanje pojave i širenja virusa u Hrvatskoj.  O svim eventualnim promjenama građani će biti odmah obaviješteni, no za sada se treba držati propisanih higijenskih postupanja i preporuke da se na neko vrijeme odgode veći skupovi. 

Pulska Opća bolnica ima razrađene protokole i procedure za ovu situaciju na koju su spremno odreagirali.

U nadi da će se situacija diljem Europe uskoro početi smirivati, zajednički nam je cilj  usporiti širenje virusa i neprovjerenih informacija. Za to nam je potrebna suradnja svih građana koji trebaju nastaviti sa svakodnevnim životom, ali se istovremeno pridržavati  preporuka Nacionalnog stožera i našeg Preventivnog tima Grada Pule, poručili su iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa