Studenti medicine opet skupa nakon 27 godina: bilo je i Istrana

0
Predstavnici FOSS-a nakon 27 godina opet na svom fakultetu u Rijeci
Predstavnici FOSS-a nakon 27 godina opet na svom fakultetu u Rijeci

Predstavnici Fakultetskog odbora studenata medicine (FOSS), koji su bili aktivni u vrijeme Domovinskog rata ponovno su se nakon 27 godina okupili na Medicinskom fakultetu u Rijeci 29. veljače te pobudili uspomene na to razdoblje.

"Osim čuvanja fakulteta kroz 24 sata, izdavali smo studentski list Speculum i organizirali mnoga događanja, poput Ljetne škole ratne medicine za strane studente usred ratne 1993. godine. S obzirom da smo bili mladi, ograničeni mjestima za izlazak, Dekanat nam je ustupio jedan prostor koji smo ubrzo pretvorili u mjesto za druženja nakon predavanja. Ponekad, mada rjeđe i za učenje. Ponosni smo što su mlađe generacije nastavile s tom tradicijom sve do današnjeg dana", rekla nam je jedna od sudionica skupa, labinska liječnica dr. Helena Vlačić.

Na gornjoj fotografiji su Puljanin dr. Zoran Čakić (prvi dolje zdesna sjedi), danas oftalmolog u Zagrebu, treća zdesna dolje sjedi dr. Helena Vlačić, specijalistica obiteljske i hitne medicine i voditeljica labinskog Stacionara dok u četvrtom redu prvi lijevo stoji u plavoj jakni sa šalom dr. Mauricio Juričić, neurolog iz Medica koji je nekad radio u pulskoj bolnici. Prva lijevo u trećem redu je dr. Tihana Rumboldt, povratnica iz SAD-a, klinički patolog koja sada živi u Rovinju.

Sudionici Ljetne škole ratne medicine za strane studente 1993. godine.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa