Spojila ih ljubav prema prirodi: Doći će po nju na bijelom konju

0
Denis Babić i Kosjenka Mikulčić (foto: 24sata)
Denis Babić i Kosjenka Mikulčić (foto: 24sata)

Ljubav je naš zajednički život u ovoj predivnoj idili, bez stresa. To je kad možeš biti s nekim tko ti je uvijek podrška, kaže Kosjenka Mikulčić (30) iz Pule, koja s dečkom Denisom Babićem (31), nakon svakodnevnih poslova u Poreču, “pobjegne” na ranč koji su stvorili svojim rukama, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio članka.

Ljubav ih je vezala za selo i životinje na ranču koji zajedno vode u mjestu Mugeba kraj Poreča. Svoju vezu će početkom svibnja okruniti upravo na ranču, a Denis će, baš kao princ, dojahati na bijelom konju. Vjenčat će se u obližnjoj seoskoj crkvici, a potom će se slavlje nastaviti na ranču. Njih dvoje su zajedno pune tri godine. Ranč imaju dvije, a kad su stigli, to je bila tek zapuštena parcela sa starim maslinikom. Sve su pretvorili u pravu idilu, dolinu konja, ali i drugih životinja koje su udomili.

- Na našem ranču od 15.000 četvornih metara imamo šest konja, od kojih su pet naših. Imamo i dvije ždrijebne kobile tako da nam za oko dva mjeseca stiže prinova. Imamo zečeve i mačke, a njima društvo pravi i pas - kažu. Upoznali su se u Poreču. Kosjenka je došla iz Pule u Poreč kao trenerica veslanja. Kao kineziolog po struci dobila je posao u porečkom veslačkom klubu, u kojem je upoznala Denisa. Ona ga je počela trenirati i planula je ljubav.

- Ona je bila i ostala moja trenerica. Inače sam pravi gradski dečko, isto kao i ona, ali nas je ljubav spojila na selu - kaže Denis. Ona odmalena voli konje, a jaše od svoje 11. godine. Denis je tek počeo jahati, a Kosjenka ga podučava. On joj bezuvjetno vjeruje pa je učenje time lakše.

- Na ranču organiziramo terapijsko jahanje za djecu, školu jahanja, idemo na razne turnire i pokrivamo puno disciplina - kažu. Ona inače radi u porečkoj školi kao asistentica u nastavi i predaje u Univerzalnoj sportskoj školi u Poreču, a Denis radi uredski posao u jednoj tvrtki, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa