dan sjećanja

Zborovi Zajednice Talijana Vodnjan i Galižana boravili u Torinu

0
Mješoviti zborovi Zajednica Talijana Vodnjan i Galižana u Torinu
Mješoviti zborovi Zajednica Talijana Vodnjan i Galižana u Torinu

Na poziv Torinskog ogranka „Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia“ proteklog su vikenda u Torinu boravili mješoviti zborovi Zajednica Talijana Vodnjan i Galižana zajedno s gradonačelnikom Grada Vodnjana Klaudiom Vitasovićem i zamjenicom Gradonačelnika Dirianom Delcaro Hrelja. Posjet Torinu organiziran je povodom obilježavanja Dana sjećanja a tijekom posjeta predstavnici dviju zajednica bili su gosti udruženja „Circolo Culturale Istriani Fiumani e Dalmati di Torino“ gdje su imali prilike družiti se sa tamošnjim članovima porijeklom sa ovih područja.

U sklopu posjeta pri Konzervatoriju Giuseppe Verdi u Torinu održan je koncert „Orchestre mandolinistice della Città di Torino“ na kojem su kao gosti nastupili i zborovi dviju zajednica Talijana u samostalnom i mješovitom programu, na kojem su mnogobrojnoj nazočnoj publici predstavili bogat opus tradicionalnih pjesama.

Za predstavnike Grada Vodnjana, gradonačelnika Vitasovića i njegovu zamjenicu Delcaro Hrelja u Torinskoj je Gradskoj palači upriličen prijem kojem je nazočila zamjenica Gradonačelnice Grada Torina Sonia Schellino, torinski gradski vijećnik vodnjanskih korijena Andrea Russi te regionalni predsjednik „Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia“ Antonio Vatta. Tom se prigodom Gradonačelnik Vitasović zahvalio svim institucijama, udrugama i pojedincima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovoga posjeta a posebno je naglasio i veliki značaj njegovanja dobrih odnosa ljudi iz ovih udruga sa rodnim krajem te održavanje tradicije i izvornih običaja.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA