U Buzetu zbog koronavirusa zabranili posjete Domu za starije

0
Dom za starije u Buzetu (foto: dombuzet.hr)
Dom za starije u Buzetu (foto: dombuzet.hr)

Oko 150 mještana Buzeta i okolice i u utorak je, kao i svakog dana, otišlo na posao u Trst i okolicu. Potvrdili su to naša sugovornica, kao i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, javlja 24sata.

Dodao da su zbog mjera prevencije od ponedjeljka u Buzetu zabranjeni posjeti tamošnjem Domu za starije. - Oko 150 ljudi s Buzeštine radi u Italiji. Naravno da blizina pojave korona virusa nije ugodna za naše sugrađane, a osnovne mjere u našim ustanovama, gdje se kreće mnogo ljudi, su pojačane. U vrtićima i školama dodatno se pazi na higijenu. Posebno se radi na pojačanoj dezinfekciji dječjih igračaka i svih površina. Zaposlenici koji rade u Italiji najčešće rade u tvornicama kraj Trsta ili Monfalconea. Ima i onih koji čuvaju starije osobe u Italiji - rekao je gradonačelnik Žulić, za 24sata.

Najveće gužve na granicama su između 6 i 8 sati, kad polaze, te između 18 i 20 sati, kad se vraćaju s posla. Sugovornica 24sata iz Buzeta, koja je željela ostati anonimna, u Trstu radi 20-ak godina, a i u utorak se normalno uputila na svoje radno mjesto. - Na graničnom prijelazu Požane iz Buzeštine, Pazinštine, ali i svih koji gravitiraju prema tom graničnom prijelazu, na posao odlazi nešto manje od 400 ljudi. Radim u Trstu i za sada normalno putujem te nema panike. Svi smo u svojim automobilima jer radimo na različitim mjestima. U ponedjeljak su nas na povratku pitali na granici otkud dolazimo, a kad smo rekli iz Trsta, rekli su da slobodno prođemo. Više se kontroliraju oni koji dolaze iz tzv. ‘crvenih zona’, gdje je potvrđena pojava virusa - kaže sugovornica za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa