U Istarskim ljekarnama rasprodane sve zaštitne maske

0
Istarske ljekarne na Giardinima u Puli
Istarske ljekarne na Giardinima u Puli

U istarskim ljekarnama više nema zaštitnih maski. Nakon što je tijekom vikenda buknula epidemija koronavirusa u susjednoj nam Italiji, u gradskim i privatnim ljekarnama u Istri - maski više nema, javlja Dnevnik Nove TV.

Potvrdila nam je to Ivanka Živković, ravnateljica Istarskih ljekarni, te otkrila kako su maske gotovo rasprodane već prošli tjedan, a tijekom vikenda nestalo je i ono nešto malo preostalih maski. "Nula bodova, nema više maski, sve je otišlo. Nije ih moguće ni nabaviti jer ih ni veledrogerije nemaju na zalihama. Nemoćni smo. Zovu nas i privatne ljekarne, ali sve je rasprodano. Mi smo ovdje prvi na udaru, puno naših ljudi radi ili studira u Italiji", kaže Živković za Novu TV.

Svima koji dolaze u ljekarne i raspituju se o zaštiti od koronavirusa preporučuju da redovito održavaju higijenu ruku i slijede upute Zavoda za javno zdravstvo. "Ne znam koliko bi maske mogle spriječiti širenje zaraze ili zaštititi od nje. Dobro ih je imati, ali one su kratkog daha i štite tek od onog prvog udara", kazala je za Novu TV.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa