Sarajka s pulskom adresom: 'Jedina u Europi radim vlastite cigare'

22.02.2020 - 11:50
Sanja Lopar (foto: 24sata)
Sanja Lopar (foto: 24sata)

Ja sam Sanja i prva sam žena u Europi koja proizvodi svoje cigare, kazala je odmah na početku Sarajka s pulskom adresom, Sanja Lopar (61), piše 24sata.

Upravo je ona imala dovoljno ludosti i hrabrosti da postane jedina žena u muškom svijetu koja je zbog svoje upornosti, strasti i pozitivne energije odmah prihvaćena kao punopravni član “muškog društva”. Njezine cigare nose “ring” na kojem piše L. Mnogi će misliti da je to zbog prezimena Lopar, no L kada ga se izgovara na francuskom znači “ona”. Cijela njezina životna priča može se pretočiti u pravi bestseler, a sve je počelo kada je u jeku rata u Sarajevu ranjen njezin tada osmogodišnji sin, piše taj dnevni list. U Sarajevu je do kraja osamdesetih godina radila kao novinarka na tamošnjoj radioteleviziji, a kasnije se okrenula privatnom biznisu i osnovala kompaniju koja je trgovala naftom i derivatima nafte. U ratu su sve izgubili a još gore, dogodila se tragedija, donosi 24sata.

Međutim, u komercijalnom pravcu sve je krenulo kasnije, 2013. godine a njezina tvrtka “Lopar International” danas je sinonim za luksuzne cigare. Proizvode se u limitiranim serijama i prodaju na ekskluzivnim mjestima po svijetu.

- One su moj hobi a ne biznis. Nije mi važno koliko ću ih prodati, već da onaj tko ju konzumira bude prezadovoljan. Moje cigare ne podliježu procesu fumigacije, već dužem procesu 78-satnog dubokog zamrzavanja kako bi se uništile eventualne larve koje se začnu na stabljikama duhana. Cigare su potpuno prirodne, bez ikakvih kemikalija - kaže Sanja za 24sata.

Tweet

Posljednje novosti