Rovinjku odbili na darivanju krvi. Onda je učinila nešto jako lijepo!

0
Ana Gasparini (foto: Crveni križ Rovinj)
Ana Gasparini (foto: Crveni križ Rovinj)

Ana Gasparini iz Rovinja nekoliko je puta dolazila na akcije darivanja krvi u Rovinj i svaki je put bila odbijena zbog niskog tlaka... Sve do prije nekoliko dana, kada je odlučila nešto poduzeti te je uspješno vratila tlak u normalu, te uspješno dala krv. Naime, na posljednjoj akciji darivanja krvi u Rovinju, kad je pristupilo 67 darivatelja, među njima je bila i Ana. Opet se pojavila stara boljka, no ovaj put priča je imala sretan završetak.

"Pokušala sam nešto pojesti ili popiti kavu i tako povisiti tlak, ali nije bilo pomoći. Onda mi je doktorica na akciji rekla neka napravim 200 sklekova, ali gdje da radim sklekove? Ja sam lijepo izišla, otrčala do Punte, odnosno Monte Mulinija i tamo nekoliko puta išla po stepenicama gore dolje. I kad sam se vratila tlak je bio potpuno u redu. Tako sam konačno prvi put u životu darovala krv", ispričala nam je Ana zadovoljna što je obavila taj plemeniti čin. "Jedna doza krvi spašava tri života. Darivanje je najmanje što mogu učiniti", zaključila je naša sugovornica.

U rovinjskom Crvenom križu rekli su nam da je teško motivirati ljude na darivanje, pa su ovakvi potezi za svaku pohvalu. Iduća akcija darivanja krvi u Rovinju planirana je za 14. ožujka. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa