Općina Medulin uskoro dobiva javni WiFi

0
Damir Demarin i Denis Draguzet
Damir Demarin i Denis Draguzet

Damir Demarin, zamjenik načelnika Općine Medulin, potpisao je 11. veljače ugovor s  direktorom poduzeća Tehnoline Telekom Denisom Draguzetom Ugovor o nabavi opreme i instalacije pristupnih točaka za javni bežični Internet WIFI4EU. Podsjetimo, na prvom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstva za projekt WIFI4EU Općina Medulin dobila je vaučer u iznosu od 15 tisuća eura za projekt kojim će se financirati troškovi opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnog Interneta po naseljima Općine Medulin.

Potpisivanjem Ugovora s izvođačem službeno započinje proces nabave opreme i instalacije pristupnih točaka, a rok isporuke opreme i implementacije je 30. travnja ove godine.

„Ovim projektom dobili smo financijska sredstva za unaprjeđenje postojećih i izgradnju novih bežičnih pristupnih točka u svim našim naseljima. Tako će se bežične pristupne točke u Medulinu kao i do sada nalaziti na rivi i na placi, ali s puno boljom i pojačanom opremom, u Premanturi kod zgrade Javne ustanove Kamenjak, u Portiću u Banjolama, kod igrališta u Pješčanoj Uvali, kod igrališta u Vinkuranu te kod bunara u Pomeru. Istina je da smo do sada imali osnovne točke koje su vapile za boljim kapacitetom, a ovim projektom dobivamo upravo taj bolji i kalitetniji kapacitet i opremu, za sve naše mještane, posjetitelje, turiste, ali i naše mlade koji ne smiju biti zakinuti za bolje tehnologije“, istaknuo je zamjenik načelnika Damir Demarin.

Denis Draguzet, direktor Tehnoline Telekoma istaknuo je kako je riječ o zadnjoj tehnologiji opreme, a ista će podržavati rad za minimalno 50 korisnika istovremeno bez pada kvalitete usluge, brzina Interneta mora biti najmanje 30 Mbps, a obzirom da će se rad financirane opreme pratiti mora se osigurati kontinuirani rad te maksimalno 60 dana pojedina točka može biti u kvaru što će pratiti Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA).

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 139.841,19 kuna sa PDV-om, dok je iznos bespovratnih sredstva (vaučera) 15 tisuća eura (okvirno 112.500 kuna). Ostatak od 27.341,19 kuna financirati će Općina Medulin iz proračuna u cilju osiguravanja bežičnih pristupnih točaka u svim naseljima Općine Medulin. Ovim Ugovorom nabaviti će se oprema i instalirati pristupne točke za javni bežični Internet na temelju Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstva u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): program WiFi4EU koji je Općina Medulin sklopila sa Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa