Buzet Classic Club

U Buzetu osnovana udruga oldtimera: u studenom spektakl

0
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Kada se na jednom mjestu okupe eminentne niže navedene osobe, razlog se može odmah naslutiti. Opet benzin, automobili, pokret i akcija!

U buzetskom hotelu Fontana 31. siječnja održana je osnivačka skupština jedne nove oldtimer udruge. Buzećani nakon niza uspješnih domaćinstava, okupljanja, druženja, natjecanja i susreta, dobivaju konačno svoj klub starodobnih oldtimer vozila 'Buzet Classic Club'.

Na osnivačkoj skupštini bili su gosti iz Rovinja, Auto klub Istra Oldtimer Rovinj, predsjednik kluba Guerino Gasperinni sa suradnicima; gosti iz Pule, Oldtimer Klub Pula, predsjednik Boris Šiljan sa suradnicima; Auto Moto Klub Buzet, predsjednik Damir Rupena i direktor legendarne buzetske utrke Branko Bašić i najtrofejniji buzetski vozač; Emil Prodan buzetski auto veteran i predstavnik mjesnog odbora Buzet stari grad; Silvano Vivoda - veteran višestruki prvak Hrvatske i Jugoslavije u automobilizmu; Vili Prodan aktualni, trenutno najbolji buzetski vozač brdskih i rally natjecanja; Edvin Prodan, vlasnik Oldtimer Giardinette i direktor Automatic Servisa; Josip Pino Flego, vlasnik Oldtimer Giardinette i bivši buzetski gradonačelnik; Serđo Šverko, buzetski auto veteran, jedan od prvih vlasnika vozila u Buzetu;  Gvido Pavletić kolekcionar, vlasnik vrijednog i rijetkog motocikla Moto Guzzi Airone.

Adriano Černeka buzetski vinar, čija je kantina u Medvejama ispod Vrha uvijek na oldtimer ruti, počastio je sve prisutne svojim kapljicama, posebno muškatom koji je proglašen najboljim istarskim.

Novoosnovanu buzetsku udrugu vodit će Dražen Fantinić, vlasnik nekoliko oldtimer vozila i restaurator, buzetski poduzetnik i menadžer Robert Marušić je dopredsjednik, a Marin Mikolj, mehaničar i restaurator oldtimera tajnik kluba.

Program osnivačke Skupštine vodio je dipl.iur Dubravko Zeljko iz Rovinja , član rovinjskog oldtimer kluba i budući predsjednik zajednice oldtimer klubova Istre. Zeljko je naglasio da se sada, kada brzinom života svi bježe prema autocestama, mi moramo usporiti i napraviti “stazu oldtimera” u Istri. Po tradicionalnim putevima i pravcima gdje se nalazi veliki broj ugostitelja, smještajnih i OPG-a sadržajnih ponuda, gostu, putniku, vozaču treba omogućiti doživljaj. Napraviti oldtimer popust karticu koja će motivirati kolekcionare obilaskom svakog kantuna Istre. Za oldtimer vozila sezona uvijek traje 365 dana.

Članski broj 001 novoosnovane buzetske udruge pripao je Mili Šverko, kćerki pokojnog buzetskog popularnog legendarnog auto pilota Đanija Šverka, koja ju je s ponosom prihvatila.

Nakon osnivačkog protokola, Robert Marušić je podsjetio prisutne na veliki oldtimer susret koji se u buzetskoj starogradskoj jezgri održao prije točno 10 godina na kojem se odazvalo rekordnih stotinjak oldtimer vozila.

Marušić je najavio najveći nacionalni skup, natjecanja oldtimer starodobnih vozila koje će se održati 7. studenog 2020. sa startom u Buzetu i ciljem u Livadama. Vozit će se preko 90 kilometara sjevernom Istrom, zonom jedinstvenog istarskog tartufa. Na natjecanje dolazi preko 150 vozila i okuplja se više od 300 učesnika iz pet zemalja. Program se zove “Truffle Classic Rally 2020”. Novoosnovani buzetski klub će biti nositelj i domaćin ove najveće hrvatske oldtimer manifestacije. Grad oktana je sada kompletiran i zaokružen auto klubovima. Buzećani to zaslužuju. (R.M./Istragram)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/KUHARICA

Do: 10.08.2020.

KATORO-CATORO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PERAČ/ICA POSUĐA

Do: 10.08.2020.

KRINGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PIZZA MAJSTOR/ICA

Do: 10.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 10.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA