uhićenje kraj trsta

Oženjeni nastavnik se seksao s učenicom (15), mislio je da smije

0
Monfalcone
Monfalcone

Profesor srednje škole u Monfalconeu kraj Trsta uhićen je pod sumnjom da je stupao u spolne odnose s 15-godišnjom učenicom, javljaju tršćanski mediji. Istraga je pokrenuta na temelju zakona protiv nasilja nad ženama koji je u Italiji stupio na snagu proljeća lani. Tijekom istrage je utvrđeno da je muškarac bio nastavnik maloljetnice, koja je pohađala nižu srednju školu.

Kad je krenula u višu srednju školu, nastavnik joj je davao instrukcije kod kuće. Budući da je imala više od 14 godina, bio je uvjeren da su spolni odnosi s njom dozvoljeni. No, zapravo se radilo o kršenju članka kaznenog zakona koji brani odnose između učitelja ili odgajatelja i osobe mlađe od 16 godina, čak i ukoliko potonja da svoj pristanak. Roditelji maloljetnice nisu znali da stupa u spolne odnose s nastavnikom.

Nastavnik ima 44 godina i oženjen je. Na policiji se branio ističući da je maloljetnica pristala na spolne odnose, iako je među njima 29 godina razlike. Sud u Gorici je nedavno muškarcu ukinuo kućni pritvor, ali mu je izdana zabrana približavanja maloljetnici, javljaju tršćanski mediji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa