najbolji mason

'Burger mi ne može dosaditi, kao ni jaja za doručak'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

- Neću lagati jer ne možeš krenuti u neke stvari u životu, a da nemaš svoj cilj. Obzirom da imam 40, a sve ide u skladu s godinama, i Mason je mali dio tog velikog plana. Tih šest mjeseci što sam ga stvarao sam mantrao “najbolji, najbolji”..., i taj 'zakon privlačenja' je očito urodio plodom. Cijeli vrijeme kako radim tako i želim, pa je očito to bio dobar plan - rekao je Istranin Ivan Zidar, autor jednog od 50 najboljih burgera u Europi za 2020. godinu, piše 24sata.

Ivan je razvijao cijelu priču oko njega, od vizualnog identiteta, daske na kojoj se služi... i kompletnog ga je kaže, “upakirao”, pa je takav ugledao svjetlost dana. - Nisam niti u snu mogao znati u kojem će sve to smjeru ići, a samo tri mjeseca od kad je izašao dogodila se pobjeda na Burgerfestu u Zagrebu. To mi je puno značilo, a i ovo priznanje mi znači. Moj burger se prodaje kao proizvod u drugim restoranima i to je komercijalni, jako dobar burger. Kod Hrvata je uglavnom glavno jelo meso, krumpir i kruh, a ovaj burger je sve to. Ljudi me znaju pitati kad će ti burger dosaditi, a ja kažem nikad, kao što mi ni jaja ne mogu dosaditi za doručak - odao je Zidar. Ime Mason burger je dobio po njegovom prezimenu - Zidar. Pecivo za burger ima dosta maslaca, a autor kaže da je to jedini pravi način da tijesto radiš s maslacem i jajima. Iako u svakoj državi u koji ide proba burger, Ivan kaže da jako voli i ribu, piše 24sata.

- Ja sam ipak dečko s mora i u mojem jelovniku je naravno i riba. Burger mogu jesti jednom tjedno,a volim jesti i dobar steak. Osim peciva od maslaca, u burger stavljam špaletu koja se za Uskrs kod nas tradicionalni radi, a meso za burger je junetina i špaleta, dodaje se rikula te bijelo vino koje je na pecivu, pa zapečeno. Ma za prste polizati - kaže Ivan. Na kraju je rekao da dok radi najbolji burger u državi obavezno mu u podlozi mora svirati glazba, a trenutno ga inspirira jedan grčki bend, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa