lino červar:

'Izrastao sam u malom gradu kao što je Umag, puno smo postigli'

0
Lino Červar
Lino Červar

Izbornik Lino Červar imao je štošta za reći nakon utakmice finala Europskog rukometnog pervenstva na kojem su Kauboji osvojili srebro. Nakon susreta bio je opušten, melankoličan, emotivan, piše 24sata.

- U rovovskoj bitki koja je danas bila oni su imali više širinu, iskustva... Mi smo imali problema, nije igrao Cindrić, bilo je teško protiv njihove obrane koja je bila čvrsta i jaka. Pokleknuli smo zadnjih pet minuta. Trebam čestitati igračima za sve odlične utakmice koje smo odigrali. Šteta je za ovo finale, ali moramo se pomiriti s time i biti zadovoljni s ovime što imao - rekao je emotivni izbornik za RTL pa nastavio:

- Ponosan sam na momke. Stvarno smo krvavo zaradili ovo finale, borili smo se. Sjetite se samo utakmica koje smo igrali, čestitam svima i ništa ne zamjeram. Za zlato je trebalo imati malo više širine. To su iskusni igrači. Njihov golman nam je spriječio stvarno nekoliko velikih šansi, nismo izdržali do kraja. Zadnjih pet minuta smo pali. Nismo izgubili ništa.

Lino je emotivno proživljavao trenutke poslije utakmice. Bilo je ovo njegovo posljednje Europsko prvenstvo na klupi Kauboja.

- U životu ne možeš sve dobiti. Moraš se zadovoljiti s onim što imaš. Sve medalje koje sam osvojio... Ne mogu se ništa žaliti. Mogu stvarno s ponosom gledati svoju cijelu karijeru. Ja sam izrastao u jednom malom gradu kao što je Umag, puno smo postigli.

- Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam ju vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici... To su sve divni ljudi. Nemam kome što predbaciti. Naravno, neću voditi ekipu ni na europskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio. Zahvalan sam igračima na htijenju. Mislim da s ponosom možemo otići kući.

Izbornik je, tako, posljednji put vodio reprezentaciju na Euru, a oprostio se srebrnom medaljom oko vrata.

- Ovo srebro posvećujem svojoj obitelji. Mojoj supruzi, djeci, unučadi. Sretan sam i ne žalim ni za čime.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa