Ulica u Puli privremeno se zatvara za promet

0

S ciljem nastavka aktivnosti po projektu izgradnje prometnice s potrebnom infrastrukturom koja povezuje Valtursku ulicu s Japodskom ulicom/Ulicom Bože Gumpca u Puli od 23. siječnja od 10 sati, ista će se zatvoriti za sav promet.
Naime, predmetni izvedeni „proboj“ od Valturske do Japodske koristio se kao obilazni pravac budući su u tijeku i radovi izgradnje rotora na raskrižju Valturske s Ulicom Jurja Žakna i Japodskom.

S obzirom da će se započeti s polaganje potrebnih instalacija na predmetnu prometnicu (proboj) te s izvođenjem ostalih radova predviđenih projektom, a koje nije moguće izvesti pod prometom, izvođaču je temeljem zahtjeva i dostavljenog elaborata privremene regulacije prometa, odobreno zatvaranje iste. Izgradnja i polaganje infrastrukture kako na „proboju“ a potom i dijelu Japodske ulice izvodit će se u fazama sukladno kojima će se prilagođavati i privremena regulacija prometa u trajanju do prve polovice travnja 2020. godine.

Osigurani obilazni pravci, nastavno na izgradnju u povoj fazi, naznačeni su u grafici u privitku. Podsjetimo, projekt izgradnje prometnice koja povezuje Valtursku ulicu s Japodskom ulicom/Ulicom Bože Gumpca obuhvaća izgradnju prometnice u duljini od 90 metara s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom kabelskom kanalizacijom.

Izvođač radova je društvo Cesta koje izvodi i radove izgradnje rotora na raskrižju Valturske s Ulicom Jurja Žakna i Japodskom. Ukupna ugovorena vrijednost navedenih investicija, prema provedenoj javnoj nabavi, je 6.737.707,60 kuna bez PDV-a, od čega izgradnja nove povezne prometnice iznosi 1.284.820,30 kuna bez PDV-a, a rekonstrukcija raskrižja Valturske i Jurja Žakna iznosi  5.452.887,30 kuna bez PDV-a. Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa